top of page

 Pharmista antagna till
BII Venture Lab Program

Pharmista Technologies

Pharmista, från vänster: Odd Stang-Lund Sanne – Business developer, Alice Mattsson – CEO, Radvile Zubryte – CSO, Börje Sellergren – Scientific Advisor. Foto: Esben Zøllner, BII.

Pharmista Technologies, det första företaget som fått investering från Mau Holding, har nu blivit antagen till Venture Lab-programmet vid BioInnovation Institute (BII) i Köpenhamn. Detta ettåriga initiativ är utformat för att stödja företag i tidig fas av affärsutveckling, teknisk utveckling och teamutveckling. Medlemskapet inkluderar ett konvertibelt lån på 500 000 euro.

 

Med inriktning på kvinnors hälsa och hållbarhet utvecklar Pharmista en återanvändbar graviditetstest för hemmabruk. Företaget siktar på att ha en prototyp klar under programperioden, med återanvändbarhet minst tio gånger med hög precision. Sedan starten 2020 har Pharmista byggt upp ett starkt team med Alice Mattsson som VD, Odd Stang-Lund Sanne som affärsutvecklare, Radvile Zubryte som CSO och Börje Sellergren som vetenskaplig rådgivare, tillsammans med Robert Porter, Annette Säfholm och Erik Henau som är en del av styrelsen.

 

"Att vara en del av Venture Lab innebär tillgång till BII:s mentorskapsprogram, deras faciliteter i Köpenhamn och ett omfattande nätverk. Dessutom har vi nu finansiering för att påskynda utvecklingen av vår teknologi och produkt. Vi är entusiastiska över möjligheterna som detta år har att erbjuda," säger Alice Mattsson, VD för Pharmista Technologies.

 

Venture Lab-programmet, finansierat av Novo Nordisk Foundation, välkomnar företag inom Life science, hälso- och tekniksektorn samt kvinnohälsa. Efter avslutat program kan företag ansöka om att delta i BII:s Venture House-program och erhålla ytterligare 1,3 miljoner euro i finansiering.

 

“Pharmista Technologies utvecklar en spännande ny lösning inom kvinnors hälsa, och vi är glada att stödja dem genom vårt Venture Lab-program. Förutom att ha en kommersiellt intressant affärsidé inom ett viktigt område har de också ett fantastiskt team, vilket är grundläggande när du är en start-up i tidigt skede,” säger Johanna Roostalu, direktör för Women's Health vid BioInnovation Institute.

 

"Mau Holding var Pharmistas första investerare, och vi identifierade tidigt en drivande och passionerad entreprenör i Alice Mattsson – med en idé som stödjer kvinnor ur ett hållbarhetsperspektiv. Detta nästa steg, att bli uttagen till BII är avgörande för Pharmistas fortsatta resa och ger tillgång till nya nätverk samt ger en kvalitetsstämpel som är viktig för framtiden,” säger Charlotte Ahlgren Moritz, ordförande för Mau Holding.

För mer information, vänligen kontakta:

Alice Mattsson, VD Pharmista

+46707996113

alice@pharmista.se

 

Charlotte Ahlgren Moritz, ordförande Mau Holding

+46705374797

charlotte.ahlgren.moritz@mauholding.se

bottom of page